Over ons

Afgestoft is een ontwerplabel van de tweelingzussen Annet en Ellen van Pijkeren (1979). In 2010 is Afgestoft opgericht door Ellen. Op de achtergrond was Annet al veel bij de werkzaamheden betrokken, met als gevolg dat ze vanaf 2014 officieel als ontwerpduo samenwerken.

Annet heeft gestudeerd aan Academie Minerva in Groningen, richting communicatie vormgeving. Zij is juist sterker op het grafische en illustratieve vlak. Ellen is in 2004 afgestudeerd aan de CBAK in Kampen, richting interieurarchitectuur. Naast dat ze een conceptuele 3d-denker is, heeft zij ook veel oog voor detail. Hierdoor vullen ze elkaar goed aan.

Afgestoft is ontstaan uit de liefde voor oude ambachtstechnieken en tradities. Door deze elementen uit vervlogen tijden te combineren met moderne materialen of nieuwe technieken wordt het vertaald naar hedendaagse producten. De producten worden ontdaan van een dikke laag stof; oftewel er ontstaat een `Afgestoft` product!

Afgestoft ontwerpt en produceert hun sieraden en woonaccessoires in eigen beheer en deze worden veelal met de hand vervaardigt. Door het proces in eigen hand te houden blijft het unieke karakter behouden.

Interieurontwerp is een andere passie van Afgestoft. Van huis uit is Ellen interieurarchitect en heeft ze jarenlange ervaring in dit vak. Hierdoor ontwerpt Afgestoft met regelmaat interieurs op maat.